Vjetar u leđa energetskoj obnovi „limenki“
31.1.2017

Naš inženjerski tim izradom kvalitetne projektne dokumentacije omogućio je uspješnu prijavu zgrade na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjen energetskoj obnovi višestambenih zgrada, čime je započeto dugo očekivano rješavanje energetskih problema 500-tinjak stanara zgrade u Maretićevoj ulici 1-17.

Zgrada od čak 14.238 m2 bruto površine, 9 ulaza, 234 stana i 12 poslovnih prostora izgrađena je 1970. godine. Energetska učinkovitost zgrade trenutno je izrazito niska, a završetkom obnove zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C te će se potrebe za toplinskom energijom smanjiti za 53%.

Ukupna investicija procijenjena je na 11 milijuna kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osigurat će poticaje u visini od čak 60% potrebne investicije. Napredna inženjerska rješenja obuhvaćaju rekonstrukciju cjelokupne ovojnice, uključujući toplinsku izolaciju pročelja i krova te zamjenu stolarije. Provedbom energetske obnove može se očekivati porast vrijednosti stanova u zgradi za prosječno 15%, a ostvarit će se i dodatne prednosti kao što su nov izgled zgrade i povećanje kvalitete života stanara zgrade. Početak izvođenja radova predviđa se u kolovozu 2017 godine.

Zahvaljujemo našim klijentima na ukazanom povjerenju jer nam je njihovo priznanje najveća nagrada za uloženi trud.

Press iz Večernjeg lista možete preuzeti ovdje.