Potpisan ugovor za energetsku obnovu učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec
2.11.2016

U prostorijama Graditeljske škole Čakovec u četvrtak, 14. srpnja 2016. godine održalo se svečano potpisivanje Ugovora o izradi glavnog projekta energetske obnove u svrhu smanjenja potrošnje energije učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec. Ovaj Ugovor rezultat je uspješne prijave na pilot projekt Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Europskog fonda za regionalni razvoj pod nazivom „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ (referentna oznaka: 4c1.1.) u okviru kojega se izrada projektne dokumentacije sufinancira u 100%-tnom iznosu.

Konačni cilj projekta je izrada sveobuhvatne projektne dokumentacije koja će obuhvaćati izradu arhitektonskog, strojarskog i elektrotehničkog projekta, čime će se stvoriti kvalitetna podloga za uspješnu energetsku obnovu učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec i time omogućiti ostvarivanje svih prednosti obnove – planiranih 60% energetske uštede, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te povećanje kvalitete boravka i rada u školi kao odgojno-obrazovnoj ustanovi od velikog javnog značaja.

Svečanosti potpisivanja Ugovora prisustvovali su župan Međimurske županije, g. Matija Posavec, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, g. Branko Sušec. Graditeljsku školu Čakovec predstavljala je ravnateljica, gđa. Srebrenka Pongrac. Svečanosti je prisustvovala i voditeljica projekta, gđa. Leonarda Tarandek, a inženjersku tvrtku Planetaris d.o.o., zastupao je direktor, g. Natko Bilić.