Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole u Virju
28.6.2018

Štromar

Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, na čelu sa ravnateljicom Maricom Cik Adaković, ugostila je župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, načelnika općine Virje Mirka Peroka te direktora Planetarisa Natka Bilića. Povod tome bilo je svečano potpisivanje ugovora o energetskoj obnovi škole.

,,Planetaris je projektirao cjelovitu rekonstrukciju ovojnice, sustava grijanja i kotlovnice te ugradnju obnovljivog izvora energije uz zamjenu postojeće rasvjete. Nakon provedbe plana, ušteda energije bit će 75 % u odnosu na postojeće stanje, što bi  u kunama iznosilo 203.000 kuna”, objasnio je na početku Natko Bilić.

Nitko od sudionika projekta nije mogao sakriti zadovoljstvo zbog nadolazećih rezultata.

,,Najbitnije je da se smanji potrošnja vode i energenata, što dovodi do smanjenja troškova pa ostaje više novca za druge aktivnosti koje su izuzetno bitne u obrazovanju”, rekao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Energetska obnova će djelatnicima škole i učenicima osigurati bolje radne uvjete uz povećanu učinkovitost, smanjenu emisiju CO2 i financijsku uštedu.