Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole Selnica
2.11.2016

U prostorijama Osnovne škole Selnica u srijedu, 12. listopada 2016. godine održalo se svečano potpisivanje Ugovora o izradi glavnog projekta energetske obnove u svrhu smanjenja potrošnje energije Osnovne škole Selnica. Ovaj Ugovor rezultat je uspješne prijave na pilot projekt Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Europskog fonda za regionalni razvoj pod nazivom „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ (referentna oznaka: 4c1.1.) u okviru kojega se izrada projektne dokumentacije sufinancira u 100%-tnom iznosu.

Konačni cilj projekta je izrada sveobuhvatne projektne dokumentacije koja će obuhvaćati izradu arhitektonskog, strojarskog i elektrotehničkog projekta, čime će se stvoriti cjelovita i kvalitetna podloga za uspješnu energetsku obnovu Osnovne škole Selnica i time omogućiti ostvarivanje svih prednosti obnove – planiranih 50% uštede energije te prelazak u energetski razred B, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te povećanje kvalitete boravka i rada u školi kao odgojno-obrazovnoj ustanovi od velikog javnog značaja koja se nalazi u jedinici lokalne samouprave niskog indeksa razvijenosti.

Svečanosti potpisivanja Ugovora prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, g. Branko Sušec, direktor Međimurske energetske agencije MENEA-e, g. Alen Višnjić, načelnik Općine Selnica, g. Ervin Vičević te voditeljica projekta, gđa. Leonarda Tarandek. Školu Selnica predstavljala je ravnateljica, gđa. Anica Rašperger. Inženjersku tvrtku Planetaris d.o.o., zastupao je direktor, g. Natko Bilić.