Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole u Drnju
28.6.2018

U Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ u Drnju, svečano je potpisan ugovor o energetskoj obnovi. Potpisivanju su nazočili ravnatelj škole Ivan Pikivača, Koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik općine Drnje Petar Dombaj, vlasnica graditeljstva „Vrabelj“ Marija Vrabelj i direktor Planetarisa Natko Bilić.

Energetskom obnovom škola će prijeći iz energetskog razreda F u B i time će se osigurati ušteda energije od čak 69 %. „To ćemo postići toplinskom izolacijom pročelja i krovova, zamjenom postojeće stolarije, poboljšanim sustavom grijanja i ugradnjom obnovljivog izvora energije”, naznačio je Natko Bilić.

Škola je izgrađena prije 46 godina stoga je obnova i više nego nužna. Sudionici projekta složili su se da je potpisivanje ugovora proteklo u pozitivnom i afirmativnom ozračju te da će ovaj projekt oživjeti ne samo školu već i cijelu općinu.

„Svi se veselimo ovoj investiciji koja je zapravo putokaz na koji način mi, kao osnivači osnovnih škola po općinama, želimo poboljšati standard obrazovanja. Županija ima kompletnu bazu kada govorimo o potrebama ulaganja u energetsku učinkovitost. Procijenili smo da je sada ovoj zgradi obnova najpotrebnija”, zaključio je župan Darko Koren

Realizacijom projekta će se omogućiti znatno kvalitetniji uvjeti za rad, ali i ugodniji boravak učenika u školi.