Planetaris sudjelovao na prvom World Café događaju u Hrvatskoj
2.11.2016

U utorak, 4. listopada 2016., s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, uz podršku Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te tvrtki Danfoss, Planetaris, Monel i Hauska i Partner, održan je događaj pod nazivom World Café. Radi se o prvom događaju takve vrste u Hrvatskoj. World Café podrazumijeva grupni dijalog na temu „Nemamo vremena za ponavljanje grešaka iz prošlosti – što nam je potrebno za energetski učinkovite zgrade u Hrvatskoj?“ koji ima za cilj na jednom mjestu okupiti sve ključne aktere u području energetske učinkovitosti u zgradama kako bi oni usporedili svoja razmišljanja o sadašnjim izazovima i mogućim rješenjima.

Jedan od moderatora bio je Natko Bilić, direktor Planetarisa, a teme o kojima se raspravljalo unutar područja energetske učinkovitosti u zgradarstvu su postojeća zakonska regulativa te moguća unapređenja, modeli financiranja i uloga pričuve, suradnja relevantnih aktera te mogući problemi u komunikaciji, uloga medija i institucija u educiranju i informiranju javnosti te vizija energetske učinkovitosti do 2030. godine.

Zaključci svih održanih dijaloga poslužit će kao podloga za daljnje pronalaženje dugoročnih i provedivih rješenja u području energetske učinkovitosti u zgradama te učinkovito savladavanje izazova i zapreka koje se javljaju na putu prema energetski učinkovitim zgradama u Republici Hrvatskoj.