Planetaris projektirao 11 zgrada koje su prijavljene na EU javni poziv za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova
21.2.2017

Planetarisov inženjerski tim izradio je projektnu dokumentaciju za 11 obrazovnih ustanova ukupne bruto površine 32.633 m2 i investicije 52 milijuna kuna, koje se nalaze na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke te Ličko-senjske županije. Svi projekti predviđaju cjelovitu energetsku obnovu, uključujući građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere energetske učinkovitosti, a sve s ciljem postizanja maksimalnih financijskih ušteda. Najveća ušteda od čak 71 % postignuta je na Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara, Virje te će škola obnovom prijeći iz energetskog razreda D u energetski razred A.

Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ zatvoren je s datumom 20.2.2017. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva dostupna putem ovoga poziva iznosila su čak 152 milijuna kuna. Ovim pozivom željelo se poduprijeti mjere energetske učinkovitosti koje će rezultirati smanjenjem godišnje potrošnje energije odgojno-obrazovnih institucija od najmanje 50 %.

Izrazito nam je drago što smo bili u mogućnosti pomoći lokalnoj zajednici i zajedno poboljšati uvjete rada i školovanja u obrazovnim institucijama diljem Republike Hrvatske.