Planetaris na konferenciji „Energetska učinkovitost u zgradama s naglaskom na turizam“
4.10.2016

U organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore 8. ožujka 2016. u Termama Tuhelj održana je konferencija pod nazivom „Energetska učinkovitost u zgradama s naglaskom na turizam“. Cilj konferencije bio je razmotriti mjere smanjenja potrošnje energije u sektoru turizma te potaknuti suradnju njemačkih i hrvatskih tvrtki.

Na konferenciji je sudjelovala i Željka Hrs Borković, članica Uprave tvrtke Planetaris d.o.o. i predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora, koja je održala predavanje na temu zgrada gotovo nulte energije te energetskih obnova uz prikaz primjera iz prakse. Sadržaj prezentacije možete preuzeti ovdje.

Ostali hrvatski predavači na konferenciji bili su gospođa Nada Marđetko Škoro, načelnica Sektora za strateško planiranje, programe EU i međunarodnu suradnju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, docentica Marinela Krstinić Nižić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te gospođa Jasmina Smokvina iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njemačke predavače predstavljali su gospođa Lena Keller iz tvrtke Eclareon GmbH, dr. Sven Eckardt iz tvrtke Eckard Consulting te prof. Ludwig Rongen iz arhitektnog ureda Rongen Architekten GmbH.