Održana radionica o energetskoj obnovi zgrada za predstavnike suvlasnika višestambenih zgrada u gradu Samoboru
4.10.2016

U Samoboru se u Galeriji Prica u četvrtak, 17. ožujka 2016., održala edukativna radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada uz korištenje financijskih poticaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj radionice bio je informirati predstavnike suvlasnika višestambenih zgrada u Samoboru o prednostima koje donosi cjelokupna energetska obnova te o mogućnostima subvencija koje kroz svoje natječaje nudi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionicu je organiziralo poduzeće za upravljanje zgradama Komunalac d.o.o. koje je predstavljao direktor, g. Ivica Karoglan. Grad Samobor predstavljala je gđa. Štefica Lustek, voditeljica Referade za prostorno uređenje i investicije. Kao posebni gosti na radionici sudjelovali su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, g. Mladen Ilijević te g. Samir Kerenović, koji su pojasnili mogućnosti sufinanciranja, postupak prijave na natječaj te uvjete koje će Fond postaviti prilikom sljedećeg raspisa natječaja koji se očekuje u lipnju 2016. Gospodin Natko Bilić, direktor projektantske tvrtke Planetaris d.o.o. iz Zagreba, koja se bavi kompletnim inženjerskim rješenjima za energetske obnove u višestambenom sektoru, objasnio je korake koje valja poduzeti kako bi se na uspješan način planirala i provela energetska obnova zgrade, koristeći pritom primjere uspješno obnovljenih višestambenih zgrada u Zagrebu, Čakovcu, Karlovcu i drugim gradovima.

Nakon predstavljanja uslijedila je diskusija tijekom koje su postavljena pitanja sudionicima radionice vezana uz nadolazeći natječaj Fonda, izradu energetskog certifikata i projektne dokumentacije, zamjenu stolarije te ostala pitanja vezana uz proces energetske obnove.