Kroz 2018. prema udobnijem stanovanju i boravku u zgradama
21.12.2018

2018. je godina za Planetarisov tim bila vrlo učinkovita – 21 pripremljen projekt i 23 gradilišta na kojima su naši projekti energetske obnove postali stvarnost.

Protekla godina za nas je bila u znaku novozagrebačkih kvartova, izgrađenih između šezdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Moderna arhitektura Zapruđa, Remetinečkog gaja i Utrina postala je jednim od simbola Zagreba, a za nju su uvelike zaslužni arhitekti poput Slavka Jelineka i Bogdana Budimirova. Njihov prioritet, međutim, nije bio projektirati impresivne građevine, nego ponuditi najbolje moguće uvjete stanovanja ljudima koji će u njima živjeti.

I nama su prilikom energetske obnove na prvom mjestu bile potrebe stanara u vidu povišene kvalitete i udobnosti stanovanja, ali nam je jednako važno bilo zadržati izvoran izgled zgrada netaknutim. Projekti obnove sufinancirani su od strane europskih fondova, a investicije će se vratiti kroz uštede na režijama.

Naša druga ključna stavka prošlogodišnjeg rada bila je obnova škola. 1.754 učenika škola u Ivanić-gradu, Gospiću, Jasenovcu i Hrvatskoj Dubici čekaju početak realizacije energetske obnove koju smo za njih projektirali, a 1.480 učenika škola u Virju, Drnju, Glini, Gvozdu i Gori već uživaju u prednostima energetski obnovljenih zgrada, zahvaljujući našem vodstvu i potpori europskih fondova.

2019. godina donosi nam nove projekte, nove natječaje za njihovo sufinanciranje te početak realizacije već spremnih projekata.