Energetski visoko učinkovite zgrade – projektiranje i izvedba novih te cjelovita sanacija postojećih zgrada
22.2.2018

Planetaris je dana 23.2.2017. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održao predavanje u sklopu Stručnog usavršavanja u graditeljstvu na temu „Energetski visoko učinkovite zgrade – projektiranje i izvedba novih te cjelovita sanacija postojećih zgrada“.

Planetarisovo predavanje pod nazivom „Cjelovita energetska obnova upravne zgrade Hrvatskih cesta u Zagrebu“ održali su inženjeri mr. sc. Filip Dubrovski dipl. ing. arh. i Danijel Jantol mag. ing. mech. Predstavljena projektna dokumentacija obuhvaća arhitektonski, strojarski i elektrotehnički projekt rekonstrukcije zgrade, čime se stvara cjelovita i kvalitetna podloga za uspješnu energetsku obnovu. Planetaris je u sklopu izrade projektne dokumentacije investitoru predložio više varijantnih rješenja rekonstrukcije i napravio procjenu investicije za svako predstavljeno rješenje. Inženjeri Planetarisa posebnu pozornost posvetili su kvalitetnom rješavanju detalja izvedbe. Složenost izrade dokumentacije očitovala se i u procesu usklađivanja sa zahtjevima službe zaštite spomenika kulture i prirode. U konačnici, energetskom obnovom zgrade Hrvatskih cesta, potrebna toplinska energija za grijanje u odnosu na postojeće stanje smanjuje se za čak 66%.

Zahvaljujemo se organizatoru prof. dr. sc. Zoranu Veršiću i Arhitektonskom fakultetu na uspješnoj organizaciji skupa koji je privukao izniman interes stručne javnosti.

Prezentaciju predavača možete preuzeti ovdje.